The Bluetonics releasespelning i Scalateatern källare fredag 9 december

The Bluetonics releasespelning i Scalateatern källare fredag 9 december

Stockholm Bluesförening kan stolt
presentera The Bluetonics fredag 9 december. Entré 160 kr. Medlemmar och ungdom upp till 20 år 130 kr. Swish. Kort gäller på Scalateatern. www.scalateatern.se

Den 9/12 släpper vi i The Bluetonics 50/50!
En samling låtar vi tycker representerar oss och vad som blivit en tydlig representation av vår musik de senaste två åren; hälften blues och hälften annat. Vår tolkning av bluesen rör sig i mångt mycket kring den tidiga elektriska bluesens hjältar; Magic Sam, John Lee Hooker, Freddie King för att nämna några men vad vi menar det andra, den andra halvan av oss – andra sidan av 50/50?

Under pandemin växte ett gemensamt intresse och kärlek fram för Old school funk, soul och rhythm and blues – stilar vi känner kompletterar vår stadiga förankring i bluesen samtidigt som det ger oss en kontrast i vår musik. Vi hoppas denna kontrast inte bara är spännande för oss utan minst lika spännande för publiken! Detta är vad 50/50 är för oss: ett musikaliskt statement om vilka vi är. 50/50 är en inbjudning till det publiken redan vet om oss och de ännu inte vet; det bekväma och det utmanande.

Vi hoppas ni vill komma och fira in denna nya release med oss och Stockholms Bluesförening på Scala den 9/12!

The Bluetonics är ett band som spelar blues. Improvisation, föryngring och råhet är ledorden för skapandet – vid sidan av den traditionsbundenhet som också krävs för musikstilen. The Bluetonics jobbar genom sin musik för att bredda definitionen av blues genom att på ett lekfullt och utforskande sätt nyttja de breda influenser som är nära besläktade med bluesen; funk, jazz och americana. Summan av allt detta är The Bluetonics – ett bluesband med fötterna i både det traditionella och det utmanande.

2021 släpptes debut EP:n Tåg Till Södertälje med två tillhörande singlar; Sickla Shuffle och Fine By Me. EP:n som spelades in under pandemins första brinnande år har stöttat bandets etablering som en av Stockholmsscenens mera populära och anlitade akter. Under hösten/vintern 2022 kommer bandet släppa sin uppföljande EP 50/50 med tillhörande singlar.

The Bluetonics är:

Filip Karlström – sång och gitarr

Magnus Ibsen – bas

Niklas Lindroth – Trummor och slagverk