Spelningar

Spelningar

PREMIÄR! SCALATEATERNS KÄLLARE! LÖRDAG 9 MARS T-BEAR & THE DUKES

PREMIÄR! SCALATEATERNS KÄLLARE! LÖRDAG 9 MARS T-BEAR & THE DUKES

Stockholms Bluesförening kan stolt presentera ett av Sveriges bästa bluesband T-Bear & The Dukes. De tillhör eliten och turnerar flitigt i Norge. ”Ett hårt arbetande bluesband från Arvika, Värmland”. Entré 150 dörren, 130 förköp och 100 för medlemmar. Förköp swish 0704915109 eller Plusgiro 86528-7. Scalateaterns adress är Wallingatan 32-34 nära Norra Bantorget. Vi öppnar ca 20.00. Bandet går på ca 21.00. Mer info kommer.

Soundet för denna kvartett kännetecknas av en stor dos Elgitarr, Hammond B3, Clavinet och Piano, sammansvetsat av ett groovy tight komp. Bandmedlemmarna är Torbjörn Solberg gitarr/sång, Henrik Berg trummor, Fredrik Kaudern bas, Emil Wachenfeldt piano/orgel
Live levererar bandet oftast en hård, explosiv blues men kan också i nästa sekund trollbinda publiken i ett lugnare, mer intensivt och dynamiskt spel.

Marcus Kolberg – NWT skriver om senaste skivan ’Time is a Healer’;
”Låtarna doftar och blänker av krut, cayenne och regnvåt neon, hantverket är utfört med finess och elegans, anslaget är brett men träffbilden är ändå omistligt T-Bear & the Dukes”
Genom åren har bandet spelat på klubbar och festivaler i huvudsak Sverige och Norge men spelar återkommande i de flesta nordiska länderna och delar av Europa. www.tbear.se

Trailer från Skedsmo Bluesklubb, Åmål’s Blues Fest och Katrineholm Jazz och Bluesfestival

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

GOTT NYTT ÅR! GLÖM INTE FREDAG 4 JANUARI!

GOTT NYTT ÅR! GLÖM INTE FREDAG 4 JANUARI!

Hej alla Bluesvänner! Vi från Stockholms Bluesförening önskar Er alla ett Riktigt fint Gott Nytt År!
Vi ser fram emot att få träffa Er framöver på någon av våra spelningar, Kanske vi ses på fredag 4 januari! Då har vi den traditionsenliga Trettonhelgsbluesen på Fasching. Då medverkar det nya stjärnskottet och gitarristen Rob Svensson med sin Blues Quartet. 10-års jubilerande Top Dogs Deluxe med blås! Kvällen avslutas med Chicago Blues divan Peaches Staten en entertainer i världsklass som är känd över alla kontinenterna för att sprida glädje med sin blues och soul med en stänk av funk. Det blir även utdelning av pris till Sven Zetterberg minne. Kvällens konferencier är Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson. För biljetter gå in på Faschings hemsida www.fasching.se Vill ni bli medlemmar så sätter ni in 200 kr på Plusgiro 86528-7. Ange namn, adress och emailadress. Hjärtligt välkomna!
www.peachesstaten.com

Söndag 27 Januari. Årets första sändning på Radio Viking

Söndag 27 Januari. Årets första sändning på Radio Viking

Hej! Söndag 27 januari sänder Stockholms Bluesförening årets första bluesprogram på Radio Viking. Programledare är Danne Larsson och Arne Swedin. Programmet heter ”Mer än bara Blues”. Tiden är 16-18 och frekvensen är 101,4 MHz. Enklast är att lyssna på nätet. Man kan bara lyssna direkt då det inte sänds några repriser. www.radioviking.se
http://radioviking.se/IE/

Årets sista gig på Stampen, Danny and The Specials fredag 14 december

Årets sista gig på Stampen, Danny and The Specials fredag 14 december

Stockholms Bluesförening presenterar stolt fredag den 14 december DANNY AND THE SPECIALS på Stampen!
Tid 21.00. Entré 50 kr. www.stockholmblues.se www.stampen.se

En kväll med blues i uptow-anda. Det bjuds på gitarrspel och sång av en frontfigur som började sin karriär på Stampen som youngun. Daniel Danny Kordelius har spelat med många i denna genre och blivit ett namn med sina band som, Young Guns Och Danny and the Cappers, Domestic Bumblebees mfl. Våga en fredagsskväll med en god dryck och bluesmusik för att boosta veckan!

Välkomna!

Diving Duck feat Baba Blues fredag 30 november på Stampen

Diving Duck feat Baba Blues fredag 30 november på Stampen

Stockholms Bluesförening kan stolt presentera Diving Duck feat Baba Blues på Stampen fredag 30 november kl 21.00. Entré 50 kr. www.stampen.se www.stockholmblues.se
Diving Duck gjorde storsuccé under Old Town Blues Day i maj!!!
Nu är de tillbaka!
Bluesbandet från Upplands Väsby, som bildades 1983 är tillbaka – råare än någonsin. De återförenades i början av året och har fått fina rescensioner. Bandet splittrades 1990 och då bildade Clas och Richard, Baba Blues
Bandet består av:
Janne Arljung gitarr
Tomas Rosén bas
Clas Gustavsson trummor
Richard Danielson gitarr och sång

VÄLKOMNA!

Trettonhelgsblues på Fasching fredag 4 januari 2019

Trettonhelgsblues på Fasching fredag 4 januari 2019

image.png

Det blir även nästa år Trettonhelgsblues på Fasching med Big Rob Blues Quartet, 10-års jubilerande Top Dogs de Luxe och från Usa Peaches Staten med Top Dogs. Det delas även ut ett pris till Minne av Sven Zetterberg. Värd: Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson. Hjärtligt Välkomna!

Biljetter finns att köpa på www.fasching.se 395/300 kr.

PEACHES STATEN & TOP DOGS DE LUXE

Chicago Blues Divan Peaches Staten är en entertainer i världsklass som är känd över alla kontinenterna för att sprida glädje med sin blues och soul med en stänk av funk.
Hon är född i Doddsville men växte upp med Chicago Blues-scenen blandat med kyrkans gospeluppfostran. Hon har spelat in 2 CD-skivor i Europa med Nick Becattini: ”Nick & Peaches – Live at Blue Sun” 2001 och Slang Music – ”Time Will Tell”. 2005 bland annat.
Peaches kommer att vara uppbackat av Sveriges flitigaste pickupband Top Dogs som firar 10-års jubileum med sitt lyxutförande; Top Dogs de Luxe.

image.png

Bandet består av Top Dogs originalmedlemmar Sverker Blomberg, Patrik Norrman, Erik Möbeln Pettersson och Thomas Lingman med en blåssektion bestående av Mighty Bo Gustafsson, Martin Pålsson och Martin Lood.

Big Rob Blues Quartet

image.png

Robert ”Big Rob” Svensson, född 1988, dök upp på Stockholms jamscen för ungefär ett år sedan, och ganska snart stod det klart att här är en artist med ett unikt uttryck. Hans husgud är självklart BB King, men i hans spel ekar även Westside-giganterna Buddy Guy, Otis Rush och Magic Sam. Trots detta är Big Rob inte en fanboy som bara suttit hemma och övat in sina idolers licks. Lyssna – och titta! – bara ett ögonblick, så kommer ni inse att det här är en artist som öser ur en djupare brunn. Big Rob spelar blues för livet. Om Big Robs första större festivalframträdande i Östersund den 27/10 2018 skriver Länstidningen följande:
”Roberts sköna gitarrlir når rakt in mitt hjärta. Denna unge bluesbroder har jag aldrig hört talas om men han är redan en klar favorit. Det hörs tydligt att han är härligt inspirerad av BB King. Bandet bjuder på en utsökt variant av ”Don’t you lie to me baby”. Närmare BB King än så tror jag inte det varit i Östersund sedan legendaren gästade Yran 1997.”

”If you don’t like the blues you got a hole in your soul”

Robert ”Big Rob” Svensson, sång
Daniel Karlsson, keyboards
Patrik Norrman, bas
Thomas Lingman, trummor

Prisutdelning till minne av Sven Zetterberg

SVEN ZETTERBERGS BLUESSTIFTELSE är en stiftelse som har till syfte att främja intresset för bluesmusik i Sverige, Finland, Norge och Danmark.
Stiftelsen uppfyller sitt ändamål genom att årligen dela ut ett ”Pris till minne av Bluesmannen Sven Zetterberg” till en person, ett band, eller en förening som verkar för ändamålet.

Tre spelningar kvar i höst på Stampen

Tre spelningar kvar i höst på Stampen

16 november: Tove Gustavsson

30 november: Diving Duck feat Baba Blues – Info kommer

14 december: Danny & The Specials – Info kommer

Starttid 21.00.

Tove Gustavsson på Stampen fredag 16 november!

Tove Gustavsson på Stampen fredag 16 november!

Stockholms Bluesförening är stolta att presentera Tove Gustavsson på Stampens scen! Entré 50 kr. www.stampen.se www.stockholmblues.se
Trots sin unga ålder har Tove Gustavsson tagit blues och rock Sverige med storm. Hon utmärker sig med sin mörka, hesa unika röst, och det finns ingen som låter som Tove.
I december 2017 släppte hon sin debutplatta som har fått fin kritik i Sverige och den har spelats både i radio och i poddar. Efter en sommarturné så gör hon ett turnéstopp i hemstaden Stockholm under regi av Stockholms Bluesförening.
Med sig har hon det välrenommerade bandet som får både låtar och publik att lyfta från marken. Bandet består av:
Jens Frithiof – Gitarr
Matte Gustafsson – Gitarr
Surjo Benigh – Bas
Kjell Gustavsson – Trummor
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/6fzzDAKjIMzE1UBLUy6Rd4…
YouTube:


Facebook:
https://www.facebook.com/tovegustavssonmusic/

”Mer än bara Blues” torsdag 18 oktober INSTÄLLT

”Mer än bara Blues” torsdag 18 oktober INSTÄLLT

Radioprogrammet ” Mer än bara Blues” med Danne Larsson och Arne Swedin på Radio Viking torsdag 18 oktober kl 21-23 är INSTÄLLT pga arbete. Återkommer med nytt datum.

Ronnie Åström Quartet på Stampen fredag 26 oktober!

Ronnie Åström Quartet på Stampen fredag 26 oktober!

Stockholms Bluesförening presenterar: RONNIE ÅSTRÖM QUARTET Tid 21.00. Entré 50 kr. www.stampen.se www.stockholmblues.se

Ronnie Åströms Kvartett lämnar studion för en kväll på Stampen, den enda spelningen i huvudstaden i höst! En hel del överraskningar väntar, men som vanligt svettigt ös, uppklätt i ett musikaliskt inferno från några av landets bästa och mest turnerande musiker! Bandet har bland annat arbetat med Joe Bonamassa och Louise Hoffsten m.fl. Kom i tid! Det ryktas om ett fullsmockat Stampen denna afton!
Line-up:
Ronnie Åström – Sång & Gitarr
Anders Olausson – Bas
Henrik “Honken” Widén – Orgel
Magnus Persson – Trummor.
”Sveriges svar på John Mellencamp”
(Anders Kraft TV4 Nyhetsmorgon)
”Ronnie Åström är en av de få artisterna i Sverige idag som har ett helt eget DNA” .
(Kerstin ”Festis” Sjögren Fender Scandinavia)
”Sanslöst svängigt och grymma musiker.”
(Robert Wells)
”En svensk Jeff Buckley”
(Jacob Samuel The Poodles)
”Europas bästa Sångare & gitarrist alla kategorier”
(Frida)

VÄLKOMNA!

Marino Valle Band och Julia & The Basement Tapes på Fasching lördag 6 oktober!

Marino Valle Band och Julia & The Basement Tapes på Fasching lördag 6 oktober!

Stockholms Bluesförening kan stolt presentera ännu en Blueskväll på Fasching. Julia & The Basement Tapes inleder 20.00 och Marino Valle Band avslutar kvällen med två set. Insläpp från 18.00. Konferencier Pär Stenhammar. Biljetter köpes på Faschings hemsida www.fasching.se Entré: 270 kr, 187,50 kr för medlemmar i Stockholms Bluesförening och Faschings Vänner.

Marino Valle Band Marino Valle har i många år sjungit Rhythm & Blues och Soul av den äldre skolan med bl a Big Band Splash, Gugge Hedrenius Big Blues Band och The Soulmates. Denna kväll spelar han med sitt nystartade och rutinerade band som spelat med bl a Peps Persson Zetterberg Blues Band, Patricia Page & The Prophets och Franska Trion. Bandet bjuder på svängiga uptempo låtar och smäktande southern soul örhängen. Bandet består av Marino Valle sång och munspel, Mikael Fahleryd bas, Michael Edlund trummor, Calle Brickman piano och Henrik ”Pilen” Pilquist gitarr.
Här kommer några musiklänkar.

Så här lät det när vi spelade Our Love i Sundsvall.

Slået op af Marino ValleLørdag den 28. april 2018

Julia & The Basement Tapes representerade Sverige i European Blues Challenge i Hell , Norge i våras inleder. Bandet bildades i slutet av 2012 då Julia Tinglöf och Johan Borgh, som tidigare skrivit musik ihop, ville starta ett band. Johannes Sidenqvist och Samuel Söderberg tillkallades, och 2014 togs även Richard Hamilton in på keys. Bandet har spelat live runt om i landet och delat scener med rutinerade namn inom bluesen såsom Sven Zetterberg, Clas Yngström och Mats Ronander.

Julia Tinglöf: sång, akustisk gitarr
Johan Borgh: Elgitarr
Johannes Sidenqvist: Trummor
Samuel Söderberg: Elbas
Richard Hamilton: Keys
Video

Stampen fredag 28 September Spiros Soukis från Grekland ”Rockin´Blues with Greek Soul”

Stampen fredag 28 September Spiros Soukis från Grekland ”Rockin´Blues with Greek Soul”

Stockholms Bluesförening har nöjet att presentera: SPIROS SOUKIS! Rockin´Blues with Greek Soul!
Tid 21.00. Entré 50 kr www.stampen.se
Rockin’ Blues with Greek Soul!
I bandet ingår
Janne Brandtner – Lätt patinerad basist med rötter i 60-talet,har ingått i många olika gruppkonstellationer/genrer med bl a medlemmar ur Solen skiner och Envoys och alltsom oftast med blues.som stadig grund.Ett märkligt musikerminne är då jag var basist i Noel Redding Band några kvällar på Irland.
Giggade i pubsvängen med Spiros Soukis i mitten av 80-talet
Stefan Palmfjord – Rutinerad trummis med erfarenhet av mängder av stilar. Blues, jazz, storband, funk och soul. Spelar i Carefree Big Band där han kompat Nisse Landgren, Janne Schaffer, Claes Jansson, Hayati Café, ”Little Mike” Watson, Babben Larsson m.fl. Har en egen jazzgrupp och jobbar också som slagverkspedagog.

Spiros Soukis, a native of Athens, Greece, began his love affair with the blues filtered through the British Invasion and guitar masters Peter Green, Eric Clapton, Robin Trower and Jeff Beck. In time he learned about American slingers like Jimi Hendrix, Johnny Winter, Duane Allman and Roy Buchanan. Reading liner notes and recording credits led him to discover the original men behind the music—B.B. King, Freddie King, Howlin’ Wolf, Muddy Waters, etc. In the early ’80s, Soukis started to perform and tour with Greek rock legend, Pavlos Sidiroupolos. He studied guitar, piano and harmonica and eventually earned a degree in Music Theory and Harmony from the Athens Conservatory. Soukis moved to Stockholm, in the mid ’80s, where he performed live, taught guitar and earned a degree in Musicology from Stockholm University. Back in Athens in the early ’90s, he formed the band, That’s Why, which performed widely, recorded regularly and toured extensively. That’s Why was the opener for a diverse group of musicians ranging from The Pixies to Peter Green, one of Soukis’s earliest influences.

He self-produced “Fota Tou Iliggou” (Lights of Vertigo), and released it in Europe, July 1996, to overwhelmingly positive reviews. Voted ‘CD of the Month,’ “Fota” was reissued in September 2000, with many of its songs included in various compilations.

The U.S. Congress declared 2003, ‘Year of the Blues,’ so Soukis arrived to live in New York City. One year later he released “Transblues,” his first CD recorded in English. Created in both Athens and his newly adopted city, the recording consists of eight original songs on which Soukis sings and plays guitar. Two smokin’ blues covers, captured live in the heart of Manhattan, round out this auspicious American debut.

Soukis now performs throughout the tri-state area of New York, Connecticut and New Jersey, at clubs, concerts, music festivals and private events. He plays often at his favorite venue, B.B. King’s Lucille’s in Times Square, the premier place for blues in Manhattan, where top musicians throughout the region appear. His long-running “Rockin’ Blues”—a blog about the life and times of a working musician who lives in Times Square—is popular with his fans and followers throughout the world and is one of the highest-ranked in all search engines. A featured guest on radio shows devoted to the blues, Soukis performs regularly on “Antique Blues,” WPKN-FM, in Bridgeport, Connecticut and Montauk, New York; and “Something Inside Me,” WKCR-FM, at Columbia University.

Soukis is very happy with the looks and sounds of his brand new release of six original compositions “Loveborne Blues”. He creates soundtracks and scores music for a variety of commercial visual media–from documentary films to travel videos. A gifted musician/performer, Soukis is also a dedicated teacher with a large number of private students—from beginner to advanced—for whom he maintains a full teaching schedule at his Times Square studio.
www.soukis.com

https://www.facebook.com/SpirosSoukisMusic/

Rory and Gang på Stampen fredag 14 september

Rory and Gang på Stampen fredag 14 september

Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som stårStockholms Bluesförening presenterar stolt RORY AND GANG från Fagersta! Tid 21.00. Entré 50 kr! Välkomna!

Rory & Gang är en tribute-trio till Irländaren Rory Gallagher som tyvärr lämnade oss 1995. Grabbarna lirar hans musik på sitt eget sätt fast så det går att känna igen låtarna, med andra ord är dom inget renodlat coverband. Dom har turnerat runtom i Europa och spelat på Rory Gallagher-festivaler tex i Tyskland, Norge, England och Irland etc.

Line-up:
Christer Nordlander- Trummor
Peter Lindqvist – Bas
Krister Högberg – Gitarr & Sång
https://www.facebook.com/RoryandGang

Walk On Hot Coals
https://www.youtube.com/watch?v=EL84MvP-C10

A Million Miles Away
https://www.youtube.com/watch?v=Y1rOJcWfRgM

Garbage Man
https://www.youtube.com/watch?v=GwMzZV_wYOs

Fredag 31 augusti höstpremiär på Stampen med Howlin´Hawk Bluesband!

Fredag 31 augusti höstpremiär på Stampen med Howlin´Hawk Bluesband!

Stockholms Bluesförening kan stolt presentera höstens första Bluesband på Stampen. Det blir Howlin´Hawk Bluesband. Tid: 21.00-00.01. Entré 50 kr. Hjärtligt välkomna!

”Howlin Hawk bluesband” bjuder på elektrifierad old school Chicago & Texas blues.
Line up the band:
Håkan ”Howlin Hawk” Johansson / sång och gitarr
Kim ”Slim” Rogefelt / munspel
Magnus ”Big Dady” Rydh / piano/orgel
Stefan Lindell / kontrabas
Peter Bergkvist / trummor
. https://www.youtube.com/watch?v=tuwc2mlleWg&feature=youtu.be