Historia

Historia

Bluesföreningens grundades 1971 av några bluesentusiaster i Stockholm. Syftet var att organisera konserter med amerikanska bluesartister. 1974 hade föreningen sin första amerikan i Stockholm och sedan dess har det arrangerats en hel del konserter och turnéer med olika bluesartister, både amerikanska och svenska.

1980 började vi samarbeta med restaurangen Tre Backar, Tegnérgatan 12-14, först på fredagar och senare på lördagar. Detta samarbete avslutades sommaren 2001 på grund av att krogen fick för mycket klagomål av grannarna.
Vi flyttade till Tuckens Källare, Götgatan 85, där vi under två år kunde presentera svensk blues varje lördag. Efter det var vi ett år på Skeppsbar, Skeppsbron 44.

2004 började föreningen ordna konserter på Alsnögatan 11, vid Danvikstull. Stället hette först Cajento men bytte 2005 både ägare och namn till Danvikstulls Värdshus. Vi hade äntligen hittat en plats där vi kunde stanna under en lång tid.
Parallellt hade vi också etablerat ett samarbete med Nalen/SAMI och vi hade konserter på Stacken, David Bagares gata 19, ett projekt som nu har avslutats. Senare år har vi även haft konserter varannan lördag på Restaurang Skål, Lindvallsgatan 11, och några konserter per termin på Danvikstulls Värdshus.

2014 är vi tillbaka på Skeppsbar, Skeppsbron 44, där vi ordnade konserter varannan fredag.

Mellan 1978-1996 gav bluesföreningen ut en medlemsinformation som hette Blåtryck. Den döptes om till Bluesguiden som vi gav ut 5-6 gånger per år fram till juni 2014. Vi har en Facebook-grupp där vi lägger ut aktuell information.