Trettonhelgsblues på Fasching fredag 4 januari 2019

Trettonhelgsblues på Fasching fredag 4 januari 2019

image.png

Det blir även nästa år Trettonhelgsblues på Fasching med Big Rob Blues Quartet, 10-års jubilerande Top Dogs de Luxe och från Usa Peaches Staten med Top Dogs. Det delas även ut ett pris till Minne av Sven Zetterberg. Värd: Fredrik ”Skanky Fred” Karlsson. Hjärtligt Välkomna!

Biljetter finns att köpa på www.fasching.se 395/300 kr.

PEACHES STATEN & TOP DOGS DE LUXE

Chicago Blues Divan Peaches Staten är en entertainer i världsklass som är känd över alla kontinenterna för att sprida glädje med sin blues och soul med en stänk av funk.
Hon är född i Doddsville men växte upp med Chicago Blues-scenen blandat med kyrkans gospeluppfostran. Hon har spelat in 2 CD-skivor i Europa med Nick Becattini: ”Nick & Peaches – Live at Blue Sun” 2001 och Slang Music – ”Time Will Tell”. 2005 bland annat.
Peaches kommer att vara uppbackat av Sveriges flitigaste pickupband Top Dogs som firar 10-års jubileum med sitt lyxutförande; Top Dogs de Luxe.

image.png

Bandet består av Top Dogs originalmedlemmar Sverker Blomberg, Patrik Norrman, Erik Möbeln Pettersson och Thomas Lingman med en blåssektion bestående av Mighty Bo Gustafsson, Martin Pålsson och Martin Lood.

Big Rob Blues Quartet

image.png

Robert ”Big Rob” Svensson, född 1988, dök upp på Stockholms jamscen för ungefär ett år sedan, och ganska snart stod det klart att här är en artist med ett unikt uttryck. Hans husgud är självklart BB King, men i hans spel ekar även Westside-giganterna Buddy Guy, Otis Rush och Magic Sam. Trots detta är Big Rob inte en fanboy som bara suttit hemma och övat in sina idolers licks. Lyssna – och titta! – bara ett ögonblick, så kommer ni inse att det här är en artist som öser ur en djupare brunn. Big Rob spelar blues för livet. Om Big Robs första större festivalframträdande i Östersund den 27/10 2018 skriver Länstidningen följande:
”Roberts sköna gitarrlir når rakt in mitt hjärta. Denna unge bluesbroder har jag aldrig hört talas om men han är redan en klar favorit. Det hörs tydligt att han är härligt inspirerad av BB King. Bandet bjuder på en utsökt variant av ”Don’t you lie to me baby”. Närmare BB King än så tror jag inte det varit i Östersund sedan legendaren gästade Yran 1997.”

”If you don’t like the blues you got a hole in your soul”

Robert ”Big Rob” Svensson, sång
Daniel Karlsson, keyboards
Patrik Norrman, bas
Thomas Lingman, trummor

Prisutdelning till minne av Sven Zetterberg

SVEN ZETTERBERGS BLUESSTIFTELSE är en stiftelse som har till syfte att främja intresset för bluesmusik i Sverige, Finland, Norge och Danmark.
Stiftelsen uppfyller sitt ändamål genom att årligen dela ut ett ”Pris till minne av Bluesmannen Sven Zetterberg” till en person, ett band, eller en förening som verkar för ändamålet.