Old Town Blues Jam återuppstår digitalt! 4 timmar på Pingstafton 22 maj från 20.15!

Old Town Blues Jam återuppstår digitalt! 4 timmar på Pingstafton 22 maj från 20.15!

Old Town Blues Day´s blues-jam återuppstår!!!
Under de 3 år som festivalen ”Old Town Blues Day” genomfördes så hann det bli en favorit bland Bluesdiggare både i och utanför Stockholm. Det unika konceptet att på ytan av ett par kvarter i Gamla Stan bjuda på Livemusik från 9 scener på 7 olika krogar och med en final innehållande inte mindre än två avslutande bluesjam på krogen ”Sjätte Tunnan” visade sig bli en succé!
Av anledningar som vi alla känner till så kunde Stockholms Bluesförening inte anordna någon fjärde festival förra året, men föreningen 50-års jubilerar nu under 2021 och planerar en rad Live-streams samt konserter inför publik så fort läget lättar och ”Old Town Blues Jam” är startskottet! Detta är så vitt vi vet det första Livestreamade jammet någonsin där du från Tv-soffan kan ta del av den unika uppsluppna stämning som ofta kännetecknar ett bluesjam där både rutinerade och lovande musiker samlas för att musicera på lika vilkor. Pga pandemin så kommer detta jam styras av ett husband samt innehålla några på förhand inbjudna jammare, allt för att säkra att div restriktioner efterföljs. Att titta är helt gratis men ni visar ert stöd genom att Swisha valfritt entré-belopp till nr: 0704253531
OBS! Detta är alltså inte ett vanligt öppet bluesjam!
Husband denna Pingstafton är ”The Lowdown Saints” vars medlemmar är några av det mest rutinerade Sthlm har att erbjuda när det kommer till att just leda Bluesjam. Dom bildades under Corona-året 2020 på S:ta Clara i Gamla Stan och agerade husband varje vecka under den period då stora delar av Livemusiken låg mer eller mindre nere och genom det så blev dom sammansvetsade och hittade ett sväng och en energi som publiken verkligen gillade och tog till sig.
I början av sommaren 2020 tog dom sitt bandnamn och drog igång officiellt och dom uppträdde flitigt under hösten fram till 8 personers gränsen slog till i slutet av november. I januari gick dom in i studio och spelade in 7 sju låtar som först var tänkta som en demo men eftersom resultatet kändes bättre än förväntat så beslöt dom att spela in fler låtar och göra ett helt album av det. Releasen kommer att ske under september i Stockholms Bluesförenings regi på restaurang ”Skanskvarn”!
The Lowdown Saints består av;
den rutinerade Bluesmannen & kvällens jamledare Tommy Moberg på Trummor & Sång som ni också hittar i band som Trickbag, The Beat From Palookaville, Urban Allstars, Big City Rhythm m.m.
Gitarristen som på bara sex år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av dom vassaste vi har i Sverige – Hannes Mellberg!
På gitarr nr 2 hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och gigga i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen – Felix Matthiessen.
Yngst i bandet på ståbasen hittar vi Karl Ivert som på kort tid gjort sig ett namn genom grymt lir och en galen musikalitet, detta har gjort att han anlitas även av andra som exempelvis Lisa Lystam Family Band & Charlie Jiverud Band etc.
Väl mött lördag 22 maj kl 20:15-00:00! Här är länken: Online: emea01.safelinks.protection.outlook.com