Onsdag 19 april American Ladies in the House med Shakura S’Aida, Terrie Odabi and Annika Chambers på Fasching

Onsdag 19 april American Ladies in the House med Shakura S’Aida, Terrie Odabi and Annika Chambers på Fasching

Tre bluessångerskor på samma kväll! Stockholm Bluesförening presenterar de amerikanska stjärnorna Shakura S’Aida, Terrie Odabi and Annika Chambers. De bjuder på en bluesshow med inslag av gospel och soul som du sent ska glömma.
Ola Insulander gitarr
Molle Mohlin bas
Markku Reinikainen trummor
Erik “Möbeln” Pettersson keyboard
Ingalill ”Plingis” Högman saxofon
Shakura S’Aida är en mångsidig sångerska och fulländad underhållare med en eldig sångstil och en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och tolkningar av standards. Hon föddes i Brooklyn, växte upp i Schweiz och är numera boende i Kanada.
Shakura var sångerska i världsmusikensemblen Kaleefah innan hon inledde sin solokarriär och släppte sitt första soloalbum 2008. Som en veteran från den internationella musikscenen har hon uppträtt med musiker som Jimmy Smith, Lee Oskar (WAR), Bettye LaVette och Keb Mo’ och varit bakgrundssångare för Rita MacNeil och Patti LaBelle, samt sjungit med jazzmusiker som Jimmy Smith och Ruth Brown. 2013 nominerades hon till ett Blues Music Award i kategorin ’Contemporary Blues Female Artist har även nominerats till flera Juno Awards. www.shakurasaida.com
Terrie Odabi är West Coast Blues Royalty.
”Terrie Odabi is easily the most dynamic blues and soul woman to have emerged in the Bay Area since Etta James came out of San Francisco’s Fillmore District in the Fifties.” – Lee Hildebrand (San Francisco Chronicle, East Bay News Group and Living Blues Magazine)
Bara en sångerska med Odabis kombination av kraft och finess går att omnämna som i ovanstående citat. Det som skiljer Odabi från många i sin generation är de nyanser av känsla och djup som hon lägger till musiken. Hennes känsla och improvisationsförmåga har gjort henne till en av de främsta och en av de mest respekterade talangerna inom bluesgenren och dagens bluesscen.
Terrie Odabis skiva ”My Blue Soul” rankades som ett av Living Blues topp-50 bluesalbum för 2016.
Annika Chambers kärlek till musiken började i barndomen när hon började sjunga i kyrkan. Gospelinfluenserna i Annikas stil går inte att missa. Hennes talang upptäcktes under hennes tid i armén när en överste hörde henne sjunga och frågade varför hon inte sjöng hymnen för en av deras ceremonier. Framträdandet blev en omedelbar succé och Annika blev sedan förstahandsvalet för alla musikevenemang på basen. Hon gick med i gospelkören och vann talangshowen på basen. Därefter blev Chambers en del av ett turnerande militärband som reste genom Kosovo och Irak, för att ge truppernas moral ett välkommet lyft.
Hon återvände till Houston 2011 och bildade Annika Chambers & The House Rules Band. Publiken älskade deras kombination av blues och soul och började uppmärksamma den kraftfulla rösten bakom mikrofonen. Bland hennes beundrare var basisten Larry Fulcher (2012 invald till Blues Hall of Fame) och producenten/musikern Richard Cagle från Montrose. I slutet av 2014 gav Annika Chambers ut sitt debutalbum ”Making My Mark” som klättrade på blueslistor över hela USA och Europa och gav henne den eftertraktade nomineringen för 2015 BMA (Blues Music Award) ”Bästa nya artist 2015”.
https://annikaandpaul.com
Medlemskap i Stockholms Bluesförening kostar 200 kr per år, familjemedlemskap 300 kr per år. Du blir medlem genom att betala till Plusgiro 86528-7 eller Swisha Stockholms Bluesförening 1230309468 så får du sedan medlemskortet hemskickat. Glöm inte namn, adress och mailadress.
Medlemskapet ger rabatter på våra konserter, medlemsutskick med info om våra konserter m.m. via mail samt tillträde och rösträtt till årsmötet.