Stockholm Blues & Heritage Festival Muddy What från Tyskland, Slidin´Slim & Christian Ring, Kebnekajse, Blues Jam. Mer info kommer. Lördag 31 augusti, Kafé Himlavalvet. Biljetter ute nu!

Stockholm Blues & Heritage Festival Muddy What från Tyskland, Slidin´Slim & Christian Ring, Kebnekajse, Blues Jam. Mer info kommer. Lördag 31 augusti, Kafé Himlavalvet. Biljetter ute nu!

Stockholm Blues & Heritage Festival

Lördag den 31 augusti 2024
Kafé Himlavalvet i Stockholm

Köp biljett

Artistsläpp #1: Muddy What? (DE)

STOCKHOLM BLUES & HERITAGE FESTIVAL
Nästa års festival kommer åter till Kafé Himlavalvet. En heldag med bluesjam under tidig eftermiddag och en kavalkad av band och artister från sen eftermiddag till klockan 10 på kvällen.
Artistsläpp #1: Muddy What? (DE)
Artistsläpp #2: Slidin´ Slim
Muddy What? går från klarhet till klarhet. Alla som sett syskonen Ina & Fabian Spang vittnar om en liveupplevelse utöver det vanliga. Jordnära, varmt, energiskt och själfullt! Vi är oerhört glada att Muddy What? Det som de tre serverade publiken var rik, roots blues när den är som bäst. Närhet till de traditionella rötterna som varje sång verkade ha, men även fräscht och levande i nuet. Muddy What? Har blivit en enastående representant för den så kallade ”Nya Bluesen”. Erkännandena i de professionella sfärerna är flertaliga och starka. Vilket visade sig genom deras vinst i ”Germann Blues Challenge 2021”. Du hör väldigt snart att syskonen Spang, och Michi Lang brinner för sin nya blues med hjärta, blod, och passion. Deras musikaliska hjärtan synkar med full intensitet. Hur djup deras erkänsla för denna musik är visade sig framförallt i deras många orginalkompositioner. (Fränkische Landeszeitung)
Talang möter jordnära autensitet: Muddy What? Inspirerar sin publik, samt demonstrerar en nästan ändlös kärlek för bluesen. Trion är inte obekanta för konnässörerna i blueskretsar, men för alla andra en orsak nog för att kunna älska denna musikgenre.
Två män, en kvinna – vad gör just denna trio så speciella? Många saker. Bland annat väcker de förvåning. Man brukar vanligtvis inte associera ett band med medlemmar i denna ålder med denna typ av musik. (Teckbote)
Detta band motsätter sig alla clichéer av ett bluesband. De är unga. De har en kvinnlig leadgitarrist, De har en ovanlig instrumentering, samt de skriver sina egna sånger. (Nürnberger Nachrichten)
Man känner sig förflyttad till de förtrollade och mystiska träskmarkerna i Mississippi deltat. Hypnotiskt, omvälvande, samt absolut perfekt framfört. (Rheinische Post)
Om du vill uppleva fängslande scennärvaro kombinerat med superbt utförande. Muddy What? är platsen att vara. Det är sällan du har möjlighet att höra nåt som detta. (Münchner Merkur)
* Winner German Blues Challenge 2021
* Semi-Finalist International Blues Challenge 2022
* Finalist European Blues Challenge 2022
Blues For You (electric, Song by Muddy What?):
Diving Duck Blues (unplugged, Song by Sleepy John Estes)
Rolling And Tumbling (unplugged, Trad.):
Biljetter via länken nedan.
Artistsläpp # 2: Slidin´Slim
Anders ”Slidin Slim” Landelius gitarr och sång
Christer Ring munspel
Soloartister är en sällsynt ras. För vissa är glädjen att spela tillsammans med andra musiker bränslet som håller dem igång, men för några utvalda uppstår den riktiga magin när du är ensam på scenen utan något skyddsnät alls. Det är så Slidin’ Slim gillar det. I tre decennier har Anders ”Slidin’ Slim” Landelius uppträtt i nästan alla europeiska länder som finns, liksom i USA för det mesta med bara sina pålitliga resofoniska gitarrer som sällskap. Tillbaka i början av 90-talet när Slim dök upp på den skandinaviska bluesscenen var hans främsta influenser de legendariska deltabluesartister som Robert Johnson, Son House, Big Joe Williams, Charlie Patton bland många andra samt mer samtida mästare som John Hammond, John Mooney och Robert Lucas (R.I.P). Det tog inte lång tid för Slim att etablera sig som en stor akustisk blueskraft att räkna med och under de senaste 25 åren har han varit den mest bokade akustiska bluesakten på svenska bluesfestivaler och sällskap. Tiden går fort och tre decennier, tusentals spelningar, flera prestigefyllda priser och ett antal kritikerrosade skivor under hans bälte Slidin’ Slim är fortfarande här och gör det han älskar mest; spelar blues ensam precis som hans hjältar gjorde på 30- och 40-talet. Belönades med Janne Rosenqvists minnespris 2011, (Sveriges mest prestigefulla bluesutmärkelse).
“”If you like your Blues gritty, pointed and in your face, then Slidin’ Slim delivers. Look out for this man – whatever a Bluesman needs – he’s got it.””
— Blues Matters, England
Artistsläpp #3: KEBNEKAJSE
Presentation överflödig, men, Ok då, …ett av de mest stilbildande banden från 70-talet som vägrar spela på nostalgi. På 70-talet var Kebnekajse känt som Sveriges högsta band. Banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden. Elektrifierade spelmansmusiken och ryckte bort knätofsarna.
Välkomna!