The Blue Benders lördag 9 oktober på Skanskvarn!

The Blue Benders lördag 9 oktober på Skanskvarn!

Stockholms Bluesförening presenterar:
THE BLUE BENDERS!
Dörrar: kl 17
Showtime: kl 19
Entré 150 kr (Swish eller Kort). I restaurangen endast kortbetalning.
Medlemmar: 100 kr
Inget förköp
Först till Skanskvarn!
Har Svensk Blues egentligen någon framtid?
Det självklara svaret hittar ni hos front-trion i The Blue Benders och svaret är ett rungande JA! Med en ålder på blott 17 år låter och framträder dom på ett sätt som får en att häpna och undra vad man själv gjorde när man var just sjutton. Med tanke på att grabbarna fortfarande måste göra läxor så är det helt enkelt häpnadsväckande vilken nivå dom redan håller!
Vilka är då dessa tre?
Sverige har törstat efter en ny gitarrgud som kan fylla Roffe Wikström & Sven Z’s jättestora Bluesdojjor, å helt plötsligt dyker Edvin Öström upp med sitt hårsvall & utsvängda brallor likt en tonårs-Hendrix eller en Stevie Ray i vikingaskepnad…det här kan bara gå på ett sätt gott folk och det är spikrakt upp bland stjärnorna!
Tänk er en man som har alla ingredienser som krävs för att besitta en kraftfull scenpersona, lika delar energi, närvaro, moves & en kraftfull röst – typ musikalstjärnan Rennie Mirro. Tänk er sen att Rennie får en son, skruva sen upp och fördubbla alla ovan nämnda ingredienser och släpp ut honom som frontman i ett Bluesband och ni har Samson Mirro!
Morris Malek är tredje kuggen som med ”full i fan” i blicken och sitt krulliga hårsvall skiter högaktningsfullt i regler, notpapper, jantelag & frisyr. Här är det en avslappnad no bullshit approach till gitarrliret som gäller och han gör det med en kaxighet och självklarhet som borde vara omöjlig att ha hunnit skaffa sig vid den åldern!
Rytmsektionen som försöker upprätthålla någon form av ordning i de bakre leden består av Karl Ivert på ståbas som också han trots sina blotta 25 år redan tagit sjumilakliv mot Sverigetoppen när det gäller Blues & Roots basister.
Bakom trummorna sitter ankaret och åldermannen i sammanhanget och håller ett vakande öga på galenskaperna framför honom. Tommy Moberg känd från Trickbag (samt ett dussin andra band) & Bluespodden manar på med både glada tillrop och verbala lavetter.
Mina damer & herrar, vi ger er
The Blue Benders!
Edvin Öström – Gitarr
Morris Malek – Gitarr
Samson Mirro – Sång
Karl Ivert – Bas
Tommy Moberg – Trummor
VÄLKOMNA!