Fasching 6 September Eric’s Bluesband feat Mats Ronander, Knock-Out Greg & The Jukes och Lina Hultman.

Fasching 6 September Eric’s Bluesband feat Mats Ronander, Knock-Out Greg & The Jukes och Lina Hultman.

Stockholms Bluesförening presenterar en helkväll med Eric’s Bluesband feat Mats Ronander, Knock-Out Greg & The Jukes och Lina Hultman. Musiken börjar 19.00. Förköp www.fasching.se

Sångaren, gitarristen och kompositören Mats Ronander, en ikon inom svenskt musikliv gör en unik spelning tillsammans med Eric´s Bluesband! Han var en av medlemmarna i bandet Nature och kompade Ulf Lundell på en turné med en liveplatta som slutresultat. Ronander spelade även med på tre av Lundells studioalbum och gjorde några turnéer som gitarrist i dennes band. I Lundells roman Sömnen från 1977 citeras en Rats Monander.

Hans största soloframgång kom 1992 med singeln ”Gör mig lycklig nu” en duett med Kim Larsen och albumet Himlen gråter för Elmore James producerad av Max Lorentz. Han medverkade som sångare och gitarrist i Low Budget Blues Band och Grymlings. Artistsamarbeten med bl.a. ABBA, Ted Gärdestad, Robert Wells. Mats är även aktuell med en kommande skiva. Foto: Håkan Henriksson.

Det välmeriterade bandet Eric´s Bluesband har nyligen släppt sin femte skiva alla skrivna av Eric “I feel like Crying” Eric är en utmärkt gitarrist och sångare och har inspirerats av artister som Eric Clapton, Albert King, BB King, Doyle Bramhall II, Gary Clark Jr och John Mayer. Samarbetat med bl.a. Clas Yngström, Alan Haynes och Jimmy Zavala.
Surjo Benigh bas,
Kjell Gustavsson trummor,
Janne Petersson  piano och orgel

Juke-joint, swamp, roots & soul är ingredienserna när Knock-Out Greg & The Jukes står på scenen. När Greger var 14 års spelade den svenske gudfadern av blues, Sven Zetterberg i skolan och detta kom att påverka Gnestagrabbens liv! Hans band Knock-Out Greg & Blue Weather var verksamma i 20 år och turnerade intensivt och gav ut 6 album. Runt 1990 tog han en paus från musiken. Efter en tid startade bandmedlemmarna The Beat from Palookaville och så småningom bildades The Injectors och The Jukes.
Greger Andersson sång och munspel,
“Little Gunnar” Muvemba Lidström gitarr och sång
Björn Viitanen gitarr
Marcus Andersson trummor

Lina Hultman bestämde sig 2016 för att börja skriva egen musik och resultatet har hittills blivit två EP-releaser på Spotify – 2017 och 2018. Det är en tidlös soul bestående av vackra texter och melodier som vilar på ett aldrig så skönt groove. Av somliga jämförs Lina med Norah Jones just på grund av sina influenser av både blues & jazz. Tillsammans med hennes eminenta band framförs hennes låtar med stor passion och med mycket känsla.
Linnéa Wetterbrand piano
Alfred Larsson gitarr
William Lindvall bas
Tim Bjuhr trummor